Wegen en verkeer

Wegen
– Ellecom is aan de oostkant begrensd door de provinciale weg N348/Ellecomsedijk, aan de zuidkant door de snelweg A348.
– Lees meer over de gevolgen van het afsluiten of verkeersmaatregelen van de Doesburgsedijk voor de leefbaarheid op de pagina van buurtinitiatief Team N348/Ellecomsedijk.
– Ellecoms Belang is onderdeel van Samenwerkingsverband Trace1+ dat sinds begin 2022 gezamenlijk pleit voor maatregelen tegen de verkeersoverlast voor o.a. ons dorp, door 18% meer (vracht)verkeer over de Ellecomsedijk van de papierindustrie EerbeekLoenen 2030. Ook ander projecten, zoals het verlenen van een vergunning voor een distributiecentrum aan de Kanaalweg in Dieren, hebben directe gevolgen voor de verkeersintensiteit op de Ellecomseijk en daarmee de leefbaarheid voor onze inwoners.
*Er rijden nu (2023) al 26.000 voertuigen over deze weg, bijna net zoveel als over de snelweg A348. Dit staat haaks op de zorgplicht van de overheden voor een gezonde leefomgeving. Hoeveel verkeer moet er nog bijkomen voordat er maatregelen voor de inwoners getroffen worden?

Spoor
Het spoor ligt aan de noordkant van Ellecom, daarover komt alsmaar meer treinverkeer. We zijn aangesloten bij RONA voor de leefbaarheid voor de noordkant van ons dorp.

Luchtruim
Het luchtruim boven Ellecom kan luidruchtiger worden door de mogelijke komst van vliegveld Lelystad.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial