Excelsior

‘Als je de juiste toon vindt, is heel het leven muziek’

Muziekvereniging Excelsior, de muziekvereniging voor Ellecom & De Steeg heeft vele gezichten. Dat komt door de vele verschillende activiteiten die we ondernemen. Soms leeft nog het traditionele beeld van de fanfare die op straat marcheert bij vrolijke en minder vrolijke gebeurtenissen. Dat doen we óók want Excelsior is graag betrokken in het dorp. Daarom zijn we bij alle belangrijke festiviteiten present.

Al 125 jaar
De vereniging bestond in 2018 maar liefst 125 jaar en dat geeft aan hoe de vereniging is verankerd in onze samenleving. We betrekken jeugd al jong bij het maken van muziek. Ouders weten dat kinderen die opgroeien met muziek over het algemeen goede leerlingen zijn omdat ze al vroeg in hun leven oefeningen doen, huiswerk maken en optreden met het orkest. Femke Tijenk is docent koper en dirigent van het opleidingsorkest.

De jeugd is dus een belangrijk onderdeel van onze vereniging; daarnaast is er een kleinschalige drumband, een dweilorkest en het fanfare orkest dat op dit moment wordt gedirigeerd door Mark Golub.

Meer weten?
Wil je meer weten van onze vereniging, hoe we bijvoorbeeld prachtig musiceren tijdens concerten, hoe we jeugd opleiden, als drumband oefenen en wat dweilen precies inhoudt? Kijk dan op onze website of onze agenda voor de komende periode.

Wil je ook bij Excelsior muziek maken, lees dan de flyer.

Donateur worden?
Donateurs zijn ook van harte welkom. Klik hier voor het formulier om je aan te melden.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial