Sursum Corda

Sursum Corda (‘verheft het hart’)  is een vierstemmig gemengd koor met een breed repertoire variërend van populaire evergreens tot licht klassiek. De leden komen uit Ellecom, De Steeg, Rheden, Velp, Dieren, Doesburg en Angerlo. Momenteel heeft ons koor rond de 34 leden in de leeftijd van 35 tot 90 jaar.


Sursum Corda 100 jaar
De aanleidingen zijn dan wel droevige, maar het koor heeft met animo bijgedragen aan de heropening van het Joods Monument op 14 april en de Dodenherdenking op 4 mei. Bij dit laatste is het koor elk jaar present.
Het waren indrukwekkende bijeenkomsten, zo hebben ook onze leden het ervaren. Het volgende optreden is op 30 juni, de heropening van de muziektent op het dorpsplein.

Jubileumconcert
Maar … het grote festijn is dit jaar de viering van het 100-jarig bestaan. Al lang is een jubileumcommissie aan de gang en oefent het koor – aangevuld met enkele projectleden – intensief onder leiding van dirigente Truus Siddré en pianiste Tanya Bosman. Er is een jeugdkoor opgericht, de Cordaatjes onder leiding van Saskia Huesmann, dat mee-optreedt. Optredens zijn gepland op 19 en 20 oktober. Op 19 oktober voor relaties van de leden, bestuursleden van verenigingen en andere genodigden, waaronder de donateurs. Het optreden op 20 oktober is voor overige belangstellenden. Met veel serieuze aandacht wordt gewerkt aan het repertoire, maar dat sluit veel hilariteit tussendoor niet uit.

Het repetitieseizoen wordt elk jaar ontspannen afgesloten bij een koorlid. Daarna begint de vakantieperiode die altijd bewust kort wordt gehouden. Nieuwe leden blijven welkom.Vanzelfsprekend ook donateurs. Evenals oude mobieltjes en lege inktpatronen. Die zingen dan niet maar zijn gunstig voor de kas. Belangstellenden zijn altijd welkom om te luisteren op dinsdagavond (tussen 20.00 en 22.00 uur) in Nieuw Bergstein.

Het koor maakt een jubileumuitstapje
Zaterdag 29 september ging het hele gezelschap per bus van Dieren naar Hattem en daar op een boot voor een vaartocht van drie uur naar Kampen en weer terug. Zo hebben de koorleden, dirigent en pianiste, aangevuld met introducés, het jubileum met een eigen uitstapje gevierd

Regen afgewisseld met zonneschijn en harde wind, het waren geen spelbrekers. Wat werd er genoten van de mooie IJssel in een ander gebied.
Uitgebreide lunch aan boord en weer terug naar Dieren.
Daar ging iedereen op eigen gelegenheid naar het restaurant voor een uitgebreid diner met werkelijk alles er op en er aan.

Uitstapje … een evenement van een half etmaal. Sursum Corda 100 jaar … op naar de 200 jaar.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial