Sportvereniging EDS

Sportclub EDS | Vereniging voor Ellecom en De Steeg

Zwemabonnement Avegoor

SC EDS en Ellecoms Belang  maken het in samenwerking met Fletcher Avegoor mogelijk gebruik te maken van het binnenzwembad en sauna van het hotel.

Primair inwoners van Ellecom en De Steeg kunnen gebruik maken van dit geweldige aanbod. SC EDS, Ellecoms Belang en Fletcher Avegoor bieden deze mogelijkheid omdat we het belangrijk vinden om voor alle inwoners sport- en beweegmogelijkheden te bieden. 

Het zwembad is een binnenzwembad en is verwarmd. Het is 1.40 diep. Er zijn voor dames en heren kleedkamers bij met de mogelijkheid je spullen in een kastje te doen. Het muntstuk krijg je na afloop weer terug. Het zwembad is dagelijks geopend vanaf 07.00 uur tot in de avond, een uur of 22.00. Je kunt elke dag zwemmen. Bij ieder bezoek geef je je abonnement bij de receptie af en na afloop ontvang je deze retour. Bij misbruik wordt de kaart ingehouden. Via de mail ontvang je nieuws vanuit de club en daar geef je toestemming voor door je mail adres te geven. Het is uitsluitend voor nieuws over de club en het zwemmen.  

We hebben twee abonnementen, een halfjaar en een jaar en het seizoen start in september. 

  • Half jaar abonnement kost €60,- en is met name voor de “winterperiode”  en loopt van september tot en met februari. 
  • Jaarabonnement kost €110,- en is geldig van september tot september.  

Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Maak het geldbedrag (€60 of €110) over op NL10 RABO 0313 6268 71 tnv SC EDS ovv zwemabonnement Avegoor 
  2. Lever je naam, adres, geboortedatum en een pasfoto in bij  Laan van Avegoor 10 in Ellecom. 
  3. Binnen vijf werkdagen na ontvangst van je betaling ligt een abonnement klaar bij de receptie van Avegoor en kun je zwemmen. Je ontvangt een mail bericht als het klaar is. 

Veelgestelde vragen

Is het ook voor kinderen? In principe is het voor volwassenen. Kinderen met ouder is mogelijk.

Kunnen we ook van de sauna gebruik maken? Ja, dat is mogelijk.

Is het zwembad altijd toegankelijk? Nee, er is ook zwemles en er is een maximum aantal gasten (ook ivm corona) dus soms is het niet mogelijk. Zwemlessen staan aangegeven.

Is er toezicht? Nee, er is geen toezicht. Het is op eigen risico.

Eventuele vragen kun je stellen aan Roel Roelfzema van SC EDS  via info@urbanshepherd.nl


NIEUWS
Open club SC EDS bouwt verder aan vitaal sportparkDoor het Corona virus en alle maatregelen ging het park uiteraard op slot in de afgelopen weken. Heel vervelend voor de club en haar leden. Door de sluiting kon wel wat makkelijker gestart worden met de voorbereidingen voor het terras en de Jeu de Boules. Daarnaast wordt binnenkort een besluit genomen over de definitieve locatie van de padelbaan.

Clubhuis
Vanaf januari wordt aan en in het clubhuis gewerkt aan verbeteringen. De keuken is open gebroken, toiletten verplaatst, een derde kleedkamer, een multifunctionele bestuurskamer en in samenwerking met ROC Aventus refurbished meubilair. “En we ruimen eens heel goed op”, aldus Erik Hekkers, voorzitter van de club. “Het lijkt wel of we de afgelopen 75 niet veel hebben weggegooid! “.

75 jaar
In 1945 is SC EDS opgericht. Voorgangers waren sinds 1920 P.H., Lotus, Ellecom en Ellecomse Boys. Maar net na de oorlog werd de sportclub opgericht met voetbal, hardlopen en gymnastiek. Hekkers: “We hopen nu dit jaar in goede gezondheid het 75 jarig jubileum te vieren op een vitaal sportpark. Vanwege het corona virus niet in juni maar hopelijk later dit jaar.”

Open club
“We hebben naast voetbal al een breder aanbod, met Buitenfit ism Veluwesport, zwemmen ism Ellecoms Belang en Fletcher Avegoor en natuurlijk klaverjassen! En nu zijn we met de gemeente samen, en met steun van de provincie, verder aan het bouwen. Een terras, jeu de boules en hopelijk snel ook een padelbaan. We kunnen niet wachten. Zo kunnen we vitaal de toekomst tegemoet zien” aldus Hekkers.


Aan de Eikenstraat ligt het sportpark van Ellecom en De Steeg. In 1945 opgericht als Sportclub Ellecom De Steeg, oftewel SC EDS. In de beginjaren bestond het sportaanbod uit hardlopen, voetbal en gymnastiek. SC EDS bestaat in 2020 75 jaar en wil graag voor iedereen in de omgeving sport en beweeg mogelijkheden bieden.

Het huidige aanbod bestaat uit voetbal, buitenfit, zwemmen en kaarten.. Daarnaast wordt hard gewerkt aan een jeu de boules baan, een padelbaan en een goede tennisbaan. Ook wordt continue gewerkt aan een multifunctioneler clubhuis met een fijne en open kantine, keuken, terras, kleedkamers, materiaalhok en EHBO ruimte en een bestuurskamer.

Voetbal
Bij SC EDS kun je lekker voetballen. Op dit moment hebben we een Onder 7, onder 9, onder 13, onder 17 en onder 19. En bij de senioren op zondag een eerste, tweede en derde elftal. Het eerste elftal speelt in de vijfde klasse. En er is een 45+ team dat deelneemt aan de vrijdagavondcompetitie en aan diverse toernooien in de omgeving. De clubkleuren zijn zwart / wit en iedereen is van harte welkom. 

Buitenfit
Bootcamp onder de naam BuitenFit is elke woensdag mogelijk tussen 19.00 en 20.00. Een gevarieerde training waarin je werkt aan kracht, conditie, coördinatie en explosiviteit. Je traint op een afwisselende manier heel je lichaam. We maken gebruik van het eigen lichaamsgewicht en soms ook van materialen. Na een uur heb je alle spiergroepen getraind! Het is buiten, in het dorp of op het veld en gewoon erg goed en leuk.

Een paar keer proefdraaien is mogelijk! Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.veluwesport.com  Je kunt kiezen uit een strippenkaart van 57,- euro voor 10 lessen (houdbaarheid van een half jaar) of een maand abonnement van €21,-  en kunnen dan op maandag in  Dieren (Harderwijkerweg 1b, 6952 AA Dieren) en woensdag bij SC EDS mee trainen. 

Zwemmen
Ellecoms Belang en SC EDS  maken het in samenwerking met Fletcher Avegoor mogelijk gebruik te maken van het binnenzwembad en sauna van het hotel. Inwoners van Ellecom en De Steeg kunnen hiervan gebruik maken. Het zwembad is een binnenzwembad en is verwarmd. Het is 1.40 diep. Er zijn voor dames en heren kleedkamers bij met de mogelijkheid je spullen in een kastje te doen. Het muntstuk krijg je na afloop weer terug. Het zwembad is dagelijks geopend vanaf 07.00 uur tot in de avond, een uur of 22.00 uur. Je kunt elke dag zwemmen. Een abonnement kost €55,00 voor een half jaar. Je kunt je aanmelden bij SC EDS via info@urbanshepherd.nl

Hoe werkt het?
SC EDS heeft je naam, adres en geboortedatum nodig. En een pasfoto. Dit kun je allemaal inleveren bij de sportclub aan de Eikenstraat. Het clubhuis is doordeweeks meestal in de avond uren geopend en in het weekend. Binnen op de bar staat een brievenbus waar je de envelop in kunt doen. Of je doet een envelop in de bus bij Laan van Avegoor 10 met alle gegevens. Daarnaast maak je het bedrag van €55,00 over naar rekening: NL10 RABO 0313 6268 71 tnv SC EDS ovv zwemabonnement Avegoor

Een week na ontvangst van je betaling ligt een abonnement klaar bij de receptie van Avegoor en kun je zwemmen. Bij ieder bezoek geef je je abonnement bij de receptie af en na afloop ontvang je deze weer retour. Bij misbruik wordt de kaart ingehouden.

Ellecoms Belang, SC EDS, Fletcher Avegoor en jullie – de gebruikers -, evalueren in mei 2020 en bepalen hoe het verder kan gaan.

Kaarten
Elke laatste vrijdag van de maand vanaf september tot en met mei is er klaverjassen in het clubhuis. Een leuke competitie, veel gezelligheid.  In vaste koppels speel je een competitie over het hele jaar (9x). Wil je meer weten? Informatie bij Henk de Groot via 06 14 57 18 50.

Tennis, padel en jeu de boules
In samenwerking met Fletcher Avegoor wordt gewerkt aan de renovatie van de tennisbaan. Hij is nog niet egaal, daar wordt aan gewerkt. Iedereen die eens een balletje wil slaan, is welkom dit op eigen risico te doen. Daarnaast is SC EDS hard bezig met de realisatie van een padelbaan en een jeu de boules baan.

Wil je meer weten? Bel of mail met ons via:
Henry van der Scheer 06 20 58 87 60 h.scheer4@chello.nl
Roel Roelfzema 06 43873326 info@urbanshepherd.nl

Voor meer informatie: Roel Roelfzema 06 43873326


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial