Protestante Gemeente Ellecom-De Steeg


75 jaar vrijheid – Herdenkingdienst voor iedereen op 19 april

Op 16 april 2020 is het 75 jaar geleden dat onze regio werd bevrijd. Vele geplande activiteiten om dit te herdenken en te vieren zijn afgelast of uitgesteld vanwege het coronavirus. Heel jammer juist nu er zo’n grote behoefte is om samen te komen en met elkaar te delen wat wij op ons hart hebben. We kunnen niet samen komen, maar in aangepaste vorm wel samen zijn. Daarom is er a.s. zondag 19 april om 10.00 uur een online herdenking en viering van 75 jaar vrijheid voor de hele Veluwezoom vanuit de Dorpskerk in Rheden, te volgen via kerkdienstgemist.nl. Vul de plaatsnaam Rheden in en de gewenste datum. M.m.v. diaken Ronald Heinen, ds. Gert Jansen en burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden.

Het wordt een hele bijzondere dienst met diverse aansprekende historische filmbeelden over de oorlog en de bevrijding, en actuele filmbeelden over onvrijheid door het coronavirus.

Wij hopen dat de herdenking alle kijkers een hart onder de riem zal steken in onze moeilijke tijd. En zo mede ruimte zal scheppen om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en corona waardig te herdenken. En het kostbare geschenk van onze vrijheid en onze democratische rechtstaat te vieren.

Juist in onze dagen beseffen wij hoezeer onze eigen vrijheid verbonden is met die van medemensen.

We zijn met elkaar verbonden.
We zijn van elkaar afhankelijk.
Ik ben jou van afhankelijk, jij bent van mij afhankelijk.
Dat noem je een samenleving.
Ik moet op je kunnen vertrouwen en dat betekent dat jij je verantwoord moet gedragen, bij alles wat jij doet. En jij moet op mij kunnen vertrouwen, dus ik moet me verantwoord gedragen, bij alles wat ik doe.

(Mario Cuomo, Gouverneur New York)

Namens de organisatie, Gert Jansen


(gewijzigd bericht)

Klokken luiden als hart onder de riem, kerk niet meer open

Kerkklokken luiden
Als een teken van meeleven met iedereen zullen de klokken van de Dorpskerk geluid worden op woensdag 25 maart en 1 april a.s. van 19.00-19.15.

De klokken roepen ons op er voor elkaar te zijn over sociaal isolement heen. En in alle mogelijke vormen steun te geven aan allen die ziek zijn, aan huis gebonden, en aan allen die zich dag en nacht inzetten voor de gezondheid en veiligheid van mensen.

Dorpskerk dicht
Vanwege de veiligheid en gezondheid van ons allen is de kerk helaas niet meer toegankelijk om even binnen te lopen of een kaarsje te ontsteken.

Gert Jansen

>>Website


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial