Activiteiten Ellecoms Belang

Het bestuur van Ellecoms Belang verbindt, coördineert en initieert. Op deze pagina zie je een overzicht van de actuele activiteiten van het bestuur. Ellecoms Belang fungeert als platform voor activiteiten in het dorp en als spreekbuis voor externe zaken.

Onze projecten

 1. Masterplan Veluwezoom: betrokkenheid op de natuur en onze directe leefomgeving en de gevolgen voor Ellecom van de verkeersafwikkeling van en naar de Veluwezoom.
 2. De verkeersafwikkeling via de Zuidelijke Ontsluitingsroute van de industrie van Eerbeek en Loenen in project EerbeekLoenen 2030 geeft naar verwachting meer verkeerslawaai. We zoeken in samenwerking met andere belanghebbenden naar een oplossing voor de inpassing in de leefomgeving.
 3. We brengen per kwartaal het dorpsblad IN ELLECOM uit, tussendoor sturen we onze leden informatie via de digitale nieuwsbrief.
 4. Onze straatambassadeurs verwelkomen nieuwe bewoners met info over Ellecoms Belang en een welkomsttas
 5. We willen graag dat alle Ellecommers het fijn en belangrijk vinden om lid te zijn van Ellecoms Belang.

Interne organisatie

 1. We werken samen met een aantal werkgroepen, te weten Groen, Verkeer, Culturen Commissie Ellecom en Ellecom Energie Neutraal.
 2. Verschillende Ellecomse initiatiefgroepen, die ook voor het algemene Ellecomse belang zijn, ondersteunen we waar het gewenst is.
 3. De groep straatambassadeurs speelt een belangrijke rol in de contacten met het dorp en bij de bezorging van ons dorpsblad IN ELLECOM.

Onze externe contacten

 1. We hebben regelmatig overleg met de gemeente Rheden: met onze dorpswethouder Marc Budel, ontwikkelmanager Simon van Ommen en dorpsgastheer Freddy van Lee.
 2. We stemmen af met de belangenvereniging van de De Steeg en de landgoederen Middachten en Hof te Dieren in ‘het Platform’.
 3. Incluzio, de welzijnsorganisatie van gemeente Rheden
 4. Ellecoms Belang is lid van DKK ( Dorpshuizenen Kleine Kernen), een kennisorganisatie voor dorpshuizen en kleine kernen.
 5. We zijn lid van RONA, de organisatie die het vervoer van goederen over het spoor monitort.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial