Resultaten enquête ‘Ik hark in Ellecom 2021’ 

Bericht van het dorpsinitiatief.

Hierbij de resultaten van de enquête van de Ik hark in Ellecom 2021 actie. 

Resultaten Ik Hark in Ellecom 2021
De vragen van de enquête waren bijna gelijk aan de die van 2020. Er zijn dus geen specifieke vragen over de Ikbuurtmee! actie opgenomen.  39 respondenten. (2020:43 respondenten): 80% geweldig/goed (2021: 72%), 20% niet zo goed/slecht (2021: 28%).
De enquête werd overwegend ingevuld door mensen die de bladhark/bezem gebruiken of het blad laten liggen. Slechts 5 mensen die bladblazers gebruiken, vulden de enquête in en geen van de inwoners die hoveniers inschakelen. 8 mensen (24%) geven aan dat het opnieuw een stuk rustiger is geworden dan een jaar eerder. 

De enquête geeft een indicatie. Niet zeker is hoe representatief dit onderzoek is. Toch kan door het succes van de Ikbuurtmee! actie: (120 vouchers en 145 euro aan donaties) waarbij het streefbedrag voor de reparatie van de veegfiets van 750 euro binnen twee weken was overschreden en het nieuwe streefbedrag van 1.000 euro twee weken later ruim werd opgehaald, worden geconcludeerd dat het draagvlak voor Ik hark in Ellecom groot is.

De suggesties gaan vooral in de richting van meer voorlichting over het nut van natuurlijk tuinieren, samenwerking met de gemeente voortzetten, meer mogelijkheden voor (kleinere) blad depots.Het lijkt erop dat Ik Hark in Ellecom, gestart in 2020 als een soort van disruptieve actie met vreemde posters en filmpjes, begint in te dalen. 2022 opnieuw aandacht voor natuurlijk tuinieren, blad verzamelen, voorlichting aan inwoners, gesprekken met hoveniers en de goede samenwerking met gemeente en pers continueren.Eind 2022 kunnen we diepgaander evalueren en bekijken of dit model werkbaar kan zijn voor andere dorpen in de gemeente (en daarbuiten).
Dank jullie voor jullie geweldige inspanning en samenwerking.
groet
Henk de Jong

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial