‘ Onze auto in Ellecom’

De Energiecoöperatie Ellecom organiseert op woensdag 27 maart van 19.30 tot 20.30 een voorlichtingsavond in het dorpshuis Ellecom waar het deelauto-concept “Onzeauto in Ellecom” wordt toegelicht. Het is de bedoeling om bij het dorpsplein twee deelauto’s te plaatsen die door (toekomstige) leden van de coöperatie kunnen worden gebruikt. 

Bram Veldhuis van Onze Auto zal het concept komen toelichten. Aspecten zoals kosten, beschikbaarheid, type auto’s enz. komen dan allemaal aan de orde. Ook zal de Energie Coöperatie Ellecom zich voorstellen. 

Meer informatie over de energiecoöperatie en Onze Auto is te vinden op https://ellecomenergiebeheer.nl en op  https://www.onzeauto.com/samenslimrijden/ellecom

EXTRA INFORMATIE
De coöperatieve vereniging Ellecom Energie Beheer neemt het heft in eigen handen door zélf duurzame en lokale energieprojecten op te zetten. Het credo is “Van, Voor en Door de burgers van Ellecom” en het doel is zo onafhankelijk mogelijk te zijn van energie van energieproducenten waar we als bewoners niets over te zeggen hebben. Zo kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van onze eigen leefomgeving en krijgen wij niet alleen meer controle over ons energieverbruik, maar ook over toekomstige productie en opslag.

De elektrische deelauto’s vormen voor de inwoners het eerste zichtbare initiatief van de vereniging. Het tweede zichtbare initiatief zal de samenwerking met de omnisportvereniging EDS zijn. Deze samenwerking zal resulteren in de verduurzaming van het clubhuis én in de plaatsing van ongeveer tweehonderd zonnepanelen. Een deel van de opbrengst hiervan zal ten goede komen aan de inwoners van Ellecom. Daarnaast is de vereniging met andere (private) partijen in de omgeving, de gemeente en de provincie bezig om andere vormen van verduurzaming te verkennen en te benutten. 

Het bestuur van Ellecom Energie Beheer wordt gevormd door B. Hellings, D. Wismeyer, H. Hakken en R. van Dijk, allen inwoners van Ellecom.


De uitslag van de enquete is bekend. Op woensdag 27 maart houdt EEB een voorlichtingsavond.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial