De Dorpsbank

Lange banken met een tafel van 4,5 meter lang centraal in het dorp waar jong en oud elkaar kan ontmoeten, een rustpunt en een uitkijkplek!

De mooie, grote dorpsbank is gemaakt door Jochem Frederiks van een Robinia uit Liesel uit Noord-Brabant. Nederlands hardhout en kan 25 jaar goed blijven zonder te behandelen met lak, beits, etc. Misschien organiseren we binnenkort wel een schuurfeestje om hem mooi op te schuren (aanmelden kan bij Ruth of Lieke)
Dankzij sponsoring van iedereen (via ‘Ik buurt mee’) uit het dorp, een grote bijdrage van de Oranjevereniging Ellecom en de Kinderkledingbeurs Ellecom is het gelukt.
Apetrots zijn we op wat we samen voor elkaar kregen. Dank jullie wel allemaal daarvoor!

Hoe verliep het
3 jaar geleden hadden Lieke van Deventer en Ruth Frederiks een leuk idee. Een centrale plek in Ellecom waar kinderen met water en zand konden spelen (want water en zand is een magische combinatie) en waar hun ouders, oudere en jongere mensen uit Ellecom elkaar konden ontmoeten aan een heuse grote dorpsbank.
Op 27 maart jl. wat het zover. Het was nog erg spannend of de bank er zou zijn bij de feestelijke opening van het openbaar toilet. Op het nippetje, maar gelukt!
Naast de natuurspeelplek en dicht bij de wc’s en de muziektent

Ontmoetingsplek voor iedereen
We hopen dat jullie allemaal van deze ontmoetingsplek zullen genieten: met jong en oud samen, kopjes koffie, taart, thee, picknicks, borrelen, kijkend naar de spelende kinderen, een mooi optreden in de muziektent of gewoon genietend in de zon.

Nog 1 project voor het plein
Volgende project: de aanpak van de grondwaterpeilmeter en dan… is het helemaal af!
Ruth Frederiks en Lieke van Deventer

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial