Culturele Commissie Ellecom

Culturele initiatieven, nieuwe naam: Culturele Commissie Ellecom

Het gezellige dorpsplein met de open muziektent vormt het centrale punt van ons dorp. Het is dé plek waar we samenkomen, bijpraten en genieten van optredens en activiteiten. Zodra de coronasituatie dat veilig toelaat uiteraard. En die tijd komt zeker. Lees verder op de pagina van Culturele Commissie Ellecom

Werkgroep Culturele Commissie Ellecom

Leden van de CCE: Winnie Maris (Ellecoms Belang), Henk Paas, Rina van Rheede (Excelsior), Petra Bouwman (Oranjevereniging), Henriëtte Branbergen.

Culturele initiatieven, nieuwe naam: Culturele Commissie Ellecom

Het gezellige dorpsplein met de open muziektent vormt het centrale punt van ons dorp. Het is dé plek waar we samenkomen, bijpraten en genieten van optredens en activiteiten. Zodra de coronasituatie dat veilig toelaat uiteraard. En die tijd komt zeker.

We hebben de voormalige Culturele Evenementen Ellecom nieuw leven ingeblazen en een andere, passende naam gegeven: Culturele Commissie Ellecom (CCE) 

De opdracht die de CCE zichzelf heeft toebedacht is continuïteit, veelzijdigheid en afstemming in kleinschalige evenementen. Wat doen we allemaal? Wij faciliteren en organiseren een gevarieerd aanbod aan evenementen en activiteiten in en rondom de muziektent en het dorpsplein. We boren creativiteit, muzikaliteit, sportiviteit aan bij Ellecommers en ook culinair zien wij mogelijkheden. 

Ons dorpsplein kan gebruikt gaan worden voor films, lezingen, muzikale optredens, toneelvoorstellingen of tentoonstellingen. Zo krijgt het idee om samen wijn te maken van Ellecomse druiven steeds meer vorm; de wijnmakers starten op het plein met het persen van de verzamelde druiven uit het dorp, op de achtergrond klinken Franse chansons en struinen dorpsgenoten langs lokale kunst en genieten zij van zelfgemaakte hapjes en drankjes. Zieje het al voor je!?

Andere ideeën gaan over een drive-in bioscoop, stille disco, een Ellecomse sportdag met aandacht voor een gezonde leefstijl en een participatie middag . Alles kan en mag, mits het voldoet aan de wet- en regelgeving en past in ons dorpse karakter. Heb je ideeën of een concreet plan, voor een eenmalig of terugkerend evenement? We helpen je graag!

Wij coördineren, zorgen voor afstemming en hebben kennis over en ervaring met de aanvraag van noodzakelijke vergunningen. De CCE is een werkgroep van Ellecoms Belang waarin natuurlijk ook de Oranjevereniging en Excelsior zijn vertegenwoordigd. 

Ellecoms Belang ondersteunt bij het regelen van verzekeringen en aanverwante zaken

Henk Paas, Henriëtte Branbergen, Petra Bouwman, Rina Mosselman en Winnie Maris hebben een evenementen-jaarkalender opgesteld. Natuurlijk vind je daarop de grote, bekende evenementen, die door de verenigingen zelf worden georganiseerd, zoals het Zomerfeest en de Kofferbakverkoop. Ook andere evenementen zoals de Palmpaasoptocht, Sinterklaasintocht en Sint Maarten staan op die kalender. Zo stemmen we alles af. De CCE richt zich op kleinschalige evenementen. De kalender kun je vinden op www.InEllecom.nl

Heb je ideeën of plannen, wil je meehelpen met één of meerdere evenementen? Laat het ons weten, persoonlijk of via ons mailadres: info@inellecom.nl. Ellecoms Belang stuurt je bericht door naar de CCE.

Hartelijke groeten, de CCE

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial