BESPARING OP DE ENERGIEREKENING

‘SAMENWERKING IN ELLECOM LOONT EN ZORGT VOOR BESPARING OP DE REKENING ’

Beste dorpsgenoten,

De afgelopen tijd heeft Ellecom Energie Neutraal (EEN) niet stil gezeten ondanks de pandemie en daarmee gepaard gaande maatregelen.

Bij EEN is het idee ontstaan dat huizen met een vrijwel identieke bouwstijl en in dezelfde tijd (bouwbesluit) gebouwd ook dezelfde aanpak behoeft in verduurzaming van de woning. Via de buurtapp van de Berhaldelaan hebben wij contact gezocht met de bewoners en gevraagd wie zijn of haar huis wilde openstellen voor een onderzoek. 

Als project hebben we een aantal huizen aan de Bernhaldelaan laten onderzoeken door een specialist, Remco de Vries van “Woonhuis-duurzaam”, en die gevraagd een Quickscan van 3 huizen te maken en daar een rapport van te publiceren met aanbevelingen op het gebied van verduurzaming van woningen. 

Na het uitbrengen van het rapport is er voor de bewoners van de Berhaldelaan op 14 oktober een bijeenkomst georganiseerd in Nieuw Bergstein waarbij Remco de Vries het rapport heeft toegelicht. Een zeer informatieve avond met de mogelijkheid tot vragenstellen en het uitwisselen van ideeën, helaas waren daar weinig belangstellende bij aanwezig.

Toch was een succes voor de informatie avond al duidelijk doordat een groot aantal straatgenoten meer met elkaar zijn gaan praten over een gezamenlijke aanpak na het lezen van het rapport. 

Een eerste aanpak is het isoleren van de nokken van diverse huizen die veel warmte lekken hetgeen goed te zien is op onderstaande afbeelding (rode streep bovenin de nok) van een warmtescan.

Tegelijkertijd is er ook een gezamenlijke aanpak voor vloerisolatie en mogelijk volgt er nog meer in de toekomst.

Via deze gezamenlijk aanpak en samenwerking is er voor de bewoners een mogelijkheid om te besparen op uitvoerende werkzaamheden en verduurzaming van hun woning.

Wij als EEN vinden deze samenwerking tussen Ellecommers juist datgene is wat wij graag willen zien en verder uitbreiden. Daarom hebben wij ook plannen en zijn er reeds gesprekken gevoerd met andere straten voor een soortgelijke projecten. Gedacht kan worden aan o.a. Dalstein of Regina Van Geunshof.

Heb je ook ideeën laat het dan horen want;

‘SAMENWERKING IN ELLECOM LOONT EN ZORGT VOOR BESPARING OP DE REKENING’

Groeten,

Frans de Laaf
Ton van Rheenen

Werkgroep EENEllecom Energie Neutraal

Contact: 06 29387153 of via ellecomenergieneutraal@gmail.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial