Werkgroep EEN

Werkgroep EEN (Ellecom EnergieNeutraal) is onderdeel van Ellecoms Belang en initieert en ondersteunt Ellecommers op terrein van het energiezuinig maken van je huis.

Contact: 06 29387153 of via ellecomenergieneutraal@gmail.com

Werkgroep EEN, Frans de Laaf, Peter Jezeer, Ton van Rheenen


Informatieavond warmtepompen

Beste Dorpsgenoten,

Het is weer zover, Ellecom EnergieNeutraal (EEN) organiseert weer een informatieavond. Deze keer hebben wij een onafhankelijke gastspreker die gespecialiseerd is op het gebied van warmtepompen.

De laatste tijd is er veel aandacht voor warmtepompen gezien de stijgende gasprijzen. Daarnaast hebben we te maken met berichtgevingen vanuit de overheid dat (hybride) warmtepomp vanaf 2026 de norm wordt bij vervanging van de centrale verwarmingsinstallatie. En een warmtepomp levert niet alleen forse gasbesparing op, maar is ook nog goed voor de energierekening en het klimaat.

Voor vele van ons een relatief nieuw begrip: een warmtepomp. Ze bestaan er in meerdere uitvoeringen en afhankelijk van je type huis zijn ze geschikt inzetbaar. Maar welke pomp past bij jouw huis en bij jouw beschikbare budget? Wat zijn de subsidie mogelijkheden? Wat kost het? Wat levert het op? Wat is er voor nodig om een warmtepomp te installeren? Als je antwoord wil op deze en andere vragen over warmtepompen, kom dan;

Donderdag 22 September 2022

Dorpshuis Nieuw Bergstein, Binnenweg 40A

Inloop; vanaf 19:00 uur. Start presentatie ca. 19:30.

Wil je erbij zijn?

Meld je a.u.b. vóór 12 September aan met naam, adres en aantal personen via ons e-mailadres dan krijg je van ons een bevestiging;

ellecomenergieneutraal@gmail.com


‘SAMENWERKING IN ELLECOM LOONT EN ZORGT VOOR BESPARING OP DE REKENING’

Beste dorpsgenoten,

De afgelopen tijd heeft Ellecom Energie Neutraal (EEN) niet stil gezeten ondanks de pandemie en daarmee gepaard gaande maatregelen.

Bij EEN is het idee ontstaan dat huizen met een vrijwel identieke bouwstijl en in dezelfde tijd (bouwbesluit) gebouwd ook dezelfde aanpak behoeft in verduurzaming van de woning. Via de buurtapp van de Berhaldelaan hebben wij contact gezocht met de bewoners en gevraagd wie zijn of haar huis wilde openstellen voor een onderzoek. 

Als project hebben we een aantal huizen aan de Bernhaldelaan laten onderzoeken door een specialist, Remco de Vries van “Woonhuis-duurzaam”, en die gevraagd een Quickscan van 3 huizen te maken en daar een rapport van te publiceren met aanbevelingen op het gebied van verduurzaming van woningen. 

Na het uitbrengen van het rapport is er voor de bewoners van de Berhaldelaan op 14 oktober een bijeenkomst georganiseerd in Nieuw Bergstein waarbij Remco de Vries het rapport heeft toegelicht. Een zeer informatieve avond met de mogelijkheid tot vragenstellen en het uitwisselen van ideeën, helaas waren daar weinig belangstellende bij aanwezig.

Toch was een succes voor de informatie avond al duidelijk doordat een groot aantal straatgenoten meer met elkaar zijn gaan praten over een gezamenlijke aanpak na het lezen van het rapport. 

Een eerste aanpak is het isoleren van de nokken van diverse huizen die veel warmte lekken hetgeen goed te zien is op onderstaande afbeelding (rode streep bovenin de nok) van een warmtescan.

Tegelijkertijd is er ook een gezamenlijke aanpak voor vloerisolatie en mogelijk volgt er nog meer in de toekomst.

Via deze gezamenlijk aanpak en samenwerking is er voor de bewoners een mogelijkheid om te besparen op uitvoerende werkzaamheden en verduurzaming van hun woning.

Wij als EEN vinden deze samenwerking tussen Ellecommers juist datgene is wat wij graag willen zien en verder uitbreiden. Daarom hebben wij ook plannen en zijn er reeds gesprekken gevoerd met andere straten voor een soortgelijke projecten. Gedacht kan worden aan o.a. Dalstein of Regina Van Geunshof.

Heb je ook ideeën laat het dan horen want;

‘SAMENWERKING IN ELLECOM LOONT EN ZORGT VOOR BESPARING OP DE REKENING’

Werkgroep EEN, Ellecom Energie Neutraal

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial