• Running dinner 2021

  6 februari 18:00 18:30

  Beste culinaire Ellecommers,

  Het Running Dinner 2020 was weer een geslaagde avond, met bijzondere ontmoetingen, mooie gesprekken en niet te vergeten heerlijk eten!

  We willen alle deelnemers bedanken voor het meedoen en de gezelligheid.

  We kunnen alvast uitkijken naar weer zo’n mooie avond op:

  Zaterdag 6 februari 2021!

  Zet de datum alvast in jullie agenda, dan weet je zeker dat je er bij kunt zijn.

  Kenen jullie mensen die mee willen doen dan kunnen ze een mailtje sturen naar: runningdinnerellecom@gmail.com

  Tot volgend jaar.

  Peter, Riks, Theo en Hester

 • Burendag

  26 september 2020 08:00 17:00

  TIP: Zaterdag 26 september is het Burendag
  https://www.burendag.nl/. Een bijzondere jaargang vanwege Corona, dat beseffen we ons. Maar met een beetje creativiteit kom je een heel eind. En misschien is de verbinding in de buurt nu wel méér nodig dan in andere jaren.
  Op https://www.rheden.nl/Inwoners/Nieuws/Alles_over_het_coronavirus/Wat_mag_wel_en_wat_mag_niet_als_het_gaat_om_groepen_en_feestjes lees je de huidige regels rondom buurtfeesten en straatbarbecues.

 • Middachten voor blinden en slechtzienden

  5 september 2020 11:00 13:30

  Ochtend voor blinden en slechtzienden in kasteeltuin Middachten


  DE STEEG – Landgoed Middachten en Oogvereniging Gelderland organiseren op zaterdag 5 september een speciale ochtend voor blinden en slechtzienden in de kasteeltuin. De rondleiders doen deze dag meer dan vertellen alleen. Ze prikkelen alle zintuigen.

  Al wandelend door de tuinen ruiken de deelnemers aan de bloeiende planten, horen ze het kletteren van de fonteinen, voelen ze verschillende tuingereedschappen en proeven ze jam van eigen landgoed.

  Het programma
  De deelnemers worden ontvangen in de oranjerie met koffie, thee en zelfgebakken oogappeltaart. Na een introductie over Middachten worden ze in kleine groepjes door de tuin geleid. De ochtend wordt afgesloten met een gezamenlijk drankje. Alles uiteraard met 1,5 m afstand.

  Praktische informatie

  Datum: zaterdag 5 september 2020. Tijd: 11.00 – 13.30 uur, inloop vanaf 10.30 uur.

  Blinden en slechtzienden betalen 11,00 euro p.p., begeleiders € 5,00 p.p. Leden van Oogvereniging Gelderland krijgen € 5,00 korting. Blindengeleidehonden zijn welkom en mogen mee. Vooraf aanmelden is noodzakelijk via gelderland@oogvereniging.nl. U krijgt dan een bevestiging met nadere informatie over de bereikbaarheid en betaling van de kosten. Meer informatie over Landgoed Middachten: www.middachten.nl.


  Uitnodiging: op zaterdag 22 augustus krijgen onze rondleiders een instructie door Oogvereniging Gelderland. U bent welkom om hierbij aanwezig te zijn. Tijd: 14.00-16.00 uur

 • Duurzaam Opgewekt Ellecom

  Duurzaam Opgewekt Ellecom – initiatiefgroep
  Lees hier het informatieblad van een initiatiefgroep van bewoners van Ellecom die zich zorgen maakt over de windmolens en zonneterreinen. Zij informeerden ons over hun activiteiten. Voor meer informatie neem rechtstreeks contact met hen op. Contactpersonen zijn Ted Abrahamsen en Elmar Gouw. Ze zijn via mail te bereiken: duurzaam.opgewekt.ellecom@gmail.com

 • Meldingen bij overlast

  Meldingen over je leefomgeving en (verkeers)geluid
  Heb je overlast meld het dan, dan kan er iets aan gedaan worden. Begin met contact met ‘veroorzaker’, probeer er samen uit te komen. Het uitgangspunt is: de vrijheid van de een, moet niet de belemmering van de ander zijn.
  De meldpunten
  1. Bel met je wijkagent of politie op nummer 0900 8844.
  De politie adviseert om de meldingen ook naar de gemeente te
  versturen.
  2. Daar is een app voor: Buitenbeter.
  3. Provincie Gelderland heeft ook een meldpunt: Melding/Doen.
  Zorg goed voor elkaar en hou rekening met elkaar!

 • Eikenprocessierups

  De Gemeente Rheden hanteert een milieuvriendelijk beleid voor de hinder van de processierups.

 • Scootmobiel-pool Ellecom

  Bewoners van appartementencomplex Benvenuto, maar ook andere inwoners van Ellecom, kunnen gratis gebruik maken van een scootmobiel.  Er zijn er twee beschikbaar.
  Ze staan in de garagebox van Benvenuto; ze worden daar ook opgeladen. Jouke van Wijngaarden is coördinator.

  Wil je er ook graag gebruik van maken, en wil je weten of dat alweer kan, meld je dan aan via de gemeente Rheden: mail sociaalmeldpunt@rheden.nl of bel 026-49 76 911.

  Deze pilot is een samenwerking van enkele bewoners van Benvenuto en de WMO van de Gemeente Rheden.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial