Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Optocht en festival 450 jaar gemeente Rheden

16 april 2023 11:00

Optocht en festival bij Avegoor en EDS.

“Op zondag 16 april stellen de deelnemers aan de unieke historische jubileumoptocht zich tussen 10.00 uur en 11.00 uur op in zowel Ellecom als de Steeg. De muzikale invulling wordt hierbij verzorgd door de 2 accordeonverenigingen die de gemeente rijk is.

Natuurlijk worden de beide optochten aangevoerd door muziekverenigingen. Zij vertrekken exact om 11.00 uur en treffen elkaar in het midden van de Middachterallee waar de Burgemeester, wethouders en de Ambt schouten van elk dorp uit de gemeente de stoet staan op te wachten.

Ook het publiek zal hier in grote getale aanwezig zijn want de ‘Grand Passage’ vindt exact daar plaats. Carnavalsvereningen, toneel- maar ook buurtverenigingen, straten, vrienden, clubs en andere verenigingen zullen deze optocht kleur geven. Deelnemers in mooie kostuums, verkleed als vaandelzwaaier, schout of minstreel of muzikant. Er zijn oude auto’s en praalwagens. Of je nu een grote loopgroep bent, alleen deelneemt of als bezoeker of toeschouwer besluit mee te lopen.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd deze historische optocht fantastisch te maken.

Na de ‘Grand Passage’ wordt de route vervolgd via de zandpaden langs boerderij de Wolfskuil over de oude laan naar Landgoed Avegoor en het sportveld van EDS te Ellecom waar die middag aansluitend een openingsfestival zal plaatsvinden. De optocht wordt ontbonden op de Eikenstraat. Ook daar en tijdens de ‘Grand Passage’ wordt vanzelfsprekend muziek gemaakt door een van de vele muziekverenigingen die de gemeente rijk is.”

Bron: Gemeente Rheden

Gegevens

Datum:
16 april 2023
Tijd:
11:00
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial