Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Middachten voor blinden en slechtzienden

5 september 2020 11:00 13:30

Ochtend voor blinden en slechtzienden in kasteeltuin Middachten


DE STEEG – Landgoed Middachten en Oogvereniging Gelderland organiseren op zaterdag 5 september een speciale ochtend voor blinden en slechtzienden in de kasteeltuin. De rondleiders doen deze dag meer dan vertellen alleen. Ze prikkelen alle zintuigen.

Al wandelend door de tuinen ruiken de deelnemers aan de bloeiende planten, horen ze het kletteren van de fonteinen, voelen ze verschillende tuingereedschappen en proeven ze jam van eigen landgoed.

Het programma
De deelnemers worden ontvangen in de oranjerie met koffie, thee en zelfgebakken oogappeltaart. Na een introductie over Middachten worden ze in kleine groepjes door de tuin geleid. De ochtend wordt afgesloten met een gezamenlijk drankje. Alles uiteraard met 1,5 m afstand.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 5 september 2020. Tijd: 11.00 – 13.30 uur, inloop vanaf 10.30 uur.

Blinden en slechtzienden betalen 11,00 euro p.p., begeleiders € 5,00 p.p. Leden van Oogvereniging Gelderland krijgen € 5,00 korting. Blindengeleidehonden zijn welkom en mogen mee. Vooraf aanmelden is noodzakelijk via gelderland@oogvereniging.nl. U krijgt dan een bevestiging met nadere informatie over de bereikbaarheid en betaling van de kosten. Meer informatie over Landgoed Middachten: www.middachten.nl.


Uitnodiging: op zaterdag 22 augustus krijgen onze rondleiders een instructie door Oogvereniging Gelderland. U bent welkom om hierbij aanwezig te zijn. Tijd: 14.00-16.00 uur

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial