Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marlies Claassen | Concert in De Kapel

15 december 2019 15:00 17:00

Marlies Claasen coryfee van Omroep Gelderland in De Kapel

Zondag 15 december
Aanvang 15.00 uur entree 12 euro
Zutphensestraatweg 1 EllecomReserveren guustangelderbigband@gmail.com
info:www.guustangelder.nl

Zo’n 15 jaar geleden vormden zangeres Marlies Claasen, saxofonist Gerlo Hesselink en gitaristen Peter Tiehuis en Tom Klein een bijzondere formatie. Niet alleen vanwege de onderscheidende bezetting, zonder slagwerk en bas, maar ook omdat de muziek een werkelijke synergie bracht van 4 instrumenten. Destijds traden ze op in jazzclubs en op festivals en nu, zoveel jaar later, pakken ze de draad weer op. Elkaar uitdagen en inspireren, durven los te laten en improviseren. Jazz in de ruimste zin van het woord, met als basis het verhaal in de muziek en tekst.

 Marlies Claasen is een verhalenverteller pur sang. Dat doet ze niet alleen als zangeres, maar ook als presentator. In de muziek kan ze zichzelf helemaal kwijt. Ze toont kwetsbaarheid en weet daarmee het verhaal te vertellen en mensen te raken.

Gitaarvirtuoos Peter Tiehuis wordt ook wel eens de bekendste onbekende gitarist van Nederland genoemd. Hij is gitarist van wereldklasse, toegewijd in alle muziek die hij speelt en thuis in alle stijlen. Peter weet zowel als solist als begeleider te excelleren en brengt daardoor de muziek naar een hoger plan. Hij speelt  in het Metropool Orkest en speelde met Toots Thielemans, Al Jareau, Ilse de Lange, Randy Crawford en vele anderen

Gerlo Hesselink is een buitengewoon saxofonist. Naast zijn technisch imposante spel weet hij de intentie van de muziek te raken en te vertalen naar prachtige lijnen en improvisaties. Hij begeleidde grote artiesten als Toots Thielemans, Randy Brecker en Deborah Brown.

Tom Klein kan als geen ander verhalen vertellen in zijn muziek.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial