Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hoe sociaal is Ellecom? Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp

10 november 2023 19:00

PERSBERICHT

Thema-avond ‘Hoe sociaal is Ellecom?’

Vrijdag 10 november 19.00 – 20.30 uur Boekhandel Jansen & de Feijter

Het boek Dorpsgezichten uit Ellecom is gepubliceerd. 15 Ellecommers maakten in hun vrije tijd, een boek met daarin 59 portreten van 72 inwoners uit Ellecom. De portreten zijn openharJg, eerlijk en actueel. Ze laten zien hoe divers Ellecom is. Hoe verschillend Ellecommers zijn in hun achtergrond, denken en de manier waarop zij leven en naar de toekomst kijken.

Een van de vragen die zich opdringt: hoe hecht en sociaal is Ellecom eigenlijk? Ellecommers komen elkaar tegen, vragen “Hallo, hoe gaat het met u?”. En meestal gaat het goed. Verder hebben ze hun eigen bezigheden. Hechte vriendschappen zijn er ook. Ellecommers steunen elkaar waar nodig. Veel inwoners zijn gelukkig in het dorp.

Maar er is meer: er zijn mensen die zich zorgen maken over hun inkomen, gezondheid, het klimaat. Mensen die eenzaam worden, alleen zijn, minder mobiel. Mensen die zich na vele jaren in het dorp nog steeds een buitenstaander voelen. En dan merk je dat er maar weinig plekken zijn waar je spontaan terecht kunt. Waar Ellecommers kunnen meepraten en meedenken over veranderingen in hun gemeenschap.

Hoewel geen thema in dit boek, is er wel aanleiding om te vragen hoe sociaal Ellecom is en of andere dorpen in de gemeente misschien wat kunnen leren van wat er in Ellecom gebeurt.

Deze vraag staat centraal in de thema bijeenkomst “Hoe sociaal is Ellecom?” bij boekhandel Jansen & de Feijter as. vrijdag tussen 19.00 en 20.30 uur. Zes Ellecommers geven hun observaties over Ellecom, hoe zij er leven en hoe zij de toekomst van hun dorp zien. Net als in hun portretten in het boek Dorpsgezichten uit Ellecom geven zij eerlijk en openharJg hun mening. Gespreksleider is Walter Jansen.

De thema avond is vrij toegankelijk. Reserveren is niet nodig.

Het is mogelijk om Ellecommers te interviewen. Neemt u daarvoor contact op met Wim Keijzer. Boekhandel Jansen & de Feijter Emmastraat 6 6881 ST Velp T: 026-36 28 959 Wim Keijzer, bedrijfsleider: wim@eenpassievoorboeken.nl 

Gegevens

Datum:
10 november 2023
Tijd:
19:00
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial