Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Henk van der Walle – fotograaf op Kreta

7 februari 2020 20:00 20:30

Een avond over fotografie, met een vleugje historie, cultuur, muziek en Kretenzer olijven. Fotograaf Henk van der Walle neemt u mee naar Kreta, het magische eiland met zijn oude Minoische beschaving, imposante natuur en woelige historie.

Voor de pauze vertelt Henk over zijn vele zwerftochten door een afgelegen vallei begrensd  door de zee en witte bergen. Tijdens deze omzwervingen ontstond het plan om een boek te maken over het dagelijks leven van de valleibewoners. 

Henk van der Walle maakte een boek waar woord en beeld elkaar versterken en waar Corinne Vogelzang – Falagaris de verhalen schreef. Het boek Kalimera pefki, met 12 vertellingen, verscheen in 6 talen en werd in de Kretenzer media met veel lof ontvangen: “A fascinating photobook – wonderful photography and astute – moving – human stories”. Nelleke Noordervliet heeft de bijschriften geschreven bij de prachtige foto’s

Na de pauze is er aandacht voor het boek My Work and the Sun, een exclusieve editie op ouderwets groot folioformaat. Het boek geeft een impressie van het werk van de fotograaf over de afgelopen 10 jaar op Kreta, met hoofdstukken als “flirting flowers”  – “when the present runs into the past”  – “ blazing blue ” en “ the making of …”. Dit laatste hoofdstuk vormt een mooie gelegenheid om u wat tips te geven om uw foto’s meer sfeer en uitstraling te geven.

Na een kort intermezzo met een fotoreportage over een joyeus huwelijk op Kreta van een paar uit Dublin eindigt de avond met het derde boek over Kreta A walk in the gardens of Crete:  een opdracht die kwam nadat de oprichter van de Botanical garden of Crete kennis had genomen van het portfolio boek. Een botanische tuin die jaarlijks een kleine 40.000 bezoekers uit de hele wereld trekt en in the top 10 van the Guardian staat vermeld.

“Ik kreeg volledige artistieke vrijheid om, gelang mijn lijfspreuk “ik maak foto’s om te verbazen, ontroeren en verrassen”,  gedurende 9 maanden aan dit project te werken.”

Over Henk van der Walle
Zijn leerschool, was zijn vader, een enthouisaste amateurfotograaf. Vanaf zijn zesde assisteerde hij zijn vader in de donkere kamer. Na vele karweitjes kocht Henk als 15 jarige zijn eerste camera, een Asahi Pentax SV en heeft een studenten fotoprijs van het fotoblad “ FOCUS” gewonnen.

Er volgde een lange studie en een 35 jarige loopbaan als arts, de laatste 25 jaar als dermatoloog in het Rijnstate ziekenhuis. Al die jaren gebruikte Henk zijn vaardigheid als fotograaf om artsen en patienten via brochures, folders, nieuwsbrieven en boeken voorlichting te geven. Samen met collega W.P. Piebenga maakte hij een Pocketguide met de titel “ Skin and Work”, die in een oplage van 55.000 wereldwijd is verspreid. Dit alles in het tijdperk van de analoge fotografie. 

In 2010 volgde de omschakeling naar digitale fotografie en werd de medische professie ingeruild voor die van fotograaf  op Kreta.

Henk van der Walle2
Henk van der Walle3

Praktische informatie
Datum : 7 februari 2020 
Tijdstip: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Locatie: Boekhandel Jansen & de Feijter
Kosten: €5,- 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial