Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gesprek over windmolen- en zonneterreinen | ’t Rhedens

17 februari 2020 19:00 19:30

In gesprek over windmolens en zonneparken in gemeente Rheden

OpgewektInRheden_web

Gemeente Rheden wil in 2040 CO-2 neutraal te zijn. Dat is een grote opgave. Naast onder andere energiebesparing en zonnepanelen op daken, zijn hiervoor ook windmolens en zonnevelden noodzakelijk. Het is de vraag waar die het beste kunnen komen, hoe die daar op de beste manier geplaatst kunnen worden en hoe inwoners daarbij kunnen meedenken en -doen. 

Gemeente Rheden gaat over deze vragen en onderwerpen in gesprek met inwoners en/of belanghebbenden op maandagavond 17 februari. De avond start om 19.00 uur en vindt plaats in Het Rhedens (Doesburgsedijk 7 in Dieren). 

Programma maandag 17 februari

    18.30 uur Inloop
    19.00 uur Welkom
    19.10 uur Toelichting op procedure en besluitvorming
    19.15 uur Informatie over ruimtelijke inpassing en ruimte voor discussie
    19.45 uur PAUZE
    20.00 uur Participatie door inwoners
    20.10 uur Tafelgesprekken
    20.50 uur Terugkoppeling en vervolg
    21.00 uur Napraten met een drankje
    21.30 uur Einde

De opbrengst van deze avond vormt input voor het Beleidskader Grootschalige Opwekking. Het is de bedoeling dat de Gemeenteraad hier in het najaar van 2020 een besluit over neemt. 

Op 12 juni 2019 is er tijdens een energiecafé al eens met zo’n 50 inwoners over dit onderwerp van gedachten gewisseld. De uitkomsten van die gesprekstafels neemt de gemeente mee in de voorbereiding van de bijeenkomst op 17 februari.

Dorus Klomberg, Wethouder Gemeente Rheden:Het is niet meer de vraag of we ons moeten gaan bezighouden met de vraag of het grootschalig opwekken van energie nodig is. Grootschalig opwekken is, naast energiebesparing, gewoonweg keihard nodig omdat onze fossiele brandstoffen opraken. Ik vind het belangrijk dat we met elkaar in gesprek gaan over waar en hoe we in onze gemeente aan de slag gaan met het op grote schaal opwekken van duurzame energie. En ook belangrijk, op welke wijze onze inwoners hieraan mee willen en kunnen doen.”

Locatie: Scholengemeenschap Het Rhedens, Doesburgsedijk 7, Dieren (op 7 minuten loopafstand van het NS Station Dieren).

Aanmelden kan door te mailen naar energiek@rheden.nl onder vermelding van ‘aanmelden 17 februari’.

Achtergrond informatie op de website van het RVO https://www.rvo.nl/sites/default/files/2016/09/Grondgebonden%20Zonneparken%20-%20verkenning%20afwegingskadersmetbijlagen.pdf

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial