Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DUO LOEK DIKKER / FRIEDMAR HITZER | De Kapel

8 maart 2020 15:00 17:00

Feestelijk optreden met nieuw werk in DE KAPEL, ELLECOM:   DUO LOEK DIKKER / FRIEDMAR HITZER: VIERDE JAARGANG!

Zondag 8 Maart 2020 om 15:00 uur (inloop 14:30 uur)

Pianist Loek Dikker (piano) en Friedmar Hitzer (viool, violofoon) brengen nieuwe composities, waarin op virtuoze wijze muzikale sferen en stijlen uit heden en verleden worden gecombineerd. 

Loek trad wereldwijd op met zijn jazz- en improvisatieband “Het Waterland Ensemble” en schreef symfonische filmmuziek voor meer dan 60 speelfilms, waarvoor hij onderscheidingen in Hollywood, Italië en Nederland ontving. In het verleden leidde hij een improvisatieworkshop voor strijkers, waar o.a. de violisten Joan Berkhemer, Esther Apituley, Maurice Horsthuis en Hub Mathijsen deel van uitmaakten. 

Friedmar kwam ooit voor zijn vioolstudie naar Nederland, en ontwikkelde zich tot een begenadigd violist en improvisator. Friedmar maakte deel uit van het Zapp String Quartet, het filmmuziek-ensemble I Compani, en speelde met Eric Vaarzon-Morel, Herman van Veen en Eric Vloeimans. Naast zijn optredens met I Compani en in de tango- en improscene voert hij een uitvoerige lespraktijk. 

Het eerste optreden van dit toen hagelnieuwe Duo vond eind 2016 plaats in het Pianola Museum, waarna optredens volgden onder meer tijdens de Zomerjazzfietstour, het Bimhuis en het 50 Tinten Jazz Festival in Brebl Nijmegen. De concerten werden enthousiast ontvangen door publiek en pers.

Persreacties: 

JazzNu: “Op de ondoorgrondelijke wegen van de jazz maakte Dikker een glorieuze rentree, die mede te danken was aan violist Hitzer”. JazzenZo: Pianist Dikker laat sterke composities horen en zorgt voor een adembenemend duet. Ugenda: Loek’s stukken zijn parels en klinken als suites vol klassieke harmonieën en wendingen naar andere stijlen. Friedmar Hitzers vioolspel klinkt zonder opsmuk vol zigeunerbloed en -tranen en voegt zich vol overgave improviserend om de composities van Dikker heen.” 

Datum:  Zondag 08 maart 2020

Toegang €12,— (studenten € 10,—)

De Kapel, Zutphensestraatweg 1, Ellecom

Reserveringen: guustangelderbigband@gmail.com.  tel 06-24860274

——————————–

 www.loekdikker.nl

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial