Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert Sursum Corda 100 jaar

20 oktober 2019 14:30 - 16:30

Sursum Corda – 100 jaar

In oktober is het precies honderd jaar geleden dat de gemengde Ellecomse zangvereniging Sursum Corda  is opgericht. De ruim 30 leden uit Ellecom én omgeving oefenen nog steeds elke week en treden regelmatig op. Meer dan genoeg redenen  voor een feest. Maar niet zomaar een feest. Sursum Corda heeft nadrukkelijk de verbinding met andere generaties gezocht. Dat heeft geleid tot het oprichten van een tijdelijk kinderkoor: de Cordaatjes. Zo’n 20 kinderen uit Ellecom en de Steeg hebben zich hiervoor opgegeven en zijn onder deskundige leiding van zangpedagoog Saskia Huesmann (uit Ellecom) al sinds februari aan het repeteren.

Zaterdag 19 en zondag 20 oktober is er een feestelijke uitvoering in de Nicolaaskerk in Ellecom.
Een feest geven gaat vaak gepaard met het krijgen van cadeaus. Dat geldt waarschijnlijk ook nu. De jubileumcommissie heeft er lang over nagedacht en is tot de conclusie gekomen dat ze het liefst geld ontvangen. Daarmee houden ze de toegang gratis, krijgen de kinderen een leuk shirt als aandenken en krijgen alle gasten een kopje koffie met wat lekkers. Zo kunnen heel veel mensen meegenieten van dit honderdjarig jubileum.

Zo’n 40 ondernemers uit Ellecom zijn inmiddels gevraagd om een donatie. Iedereen die wil, kan een bijdrage overmaken op NL 91INGB 000.375.17.97 t.n.v. Chr. Zangvereniging Sursum Corda Ellecom, onder vermelding van gift 100 jaar SC. De eerste giften zijn ontvangen. Doet u ook mee?

En wilt u naar de uitvoering komen? De zaterdag is voor genodigden. De zondag is openbaar toegankelijk. Om 14.00 uur is de Nicolaaskerk geopend. Van 14.30 tot 16.30 uur is het optreden. En na afloop nog even bijpraten onder het genot van koffie en wat lekkers.

Feest u met Sursusm Corda mee?

Gegevens

Datum:
20 oktober 2019
Tijd:
14:30 - 16:30
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial