Trace1+ en de zuidelijke route vrachtverkeer industrie Eerbeek via de Ellecomsedijk

Het wordt alsmaar drukker op de Ellecomsedijk. Actuele projecten – verkeersmaatregelen aan Doesburgsedijk en de komende zuidelijke route voor vrachtverkeer van project EerbeekLoenen2030 – zorgen daarvoor. Het eerste deel van Hofstetterlaan heeft bij project Traverse Dieren beschermende maatregelen aan de huizen gekregen. De rest van de Hofstetterlaan niet. De overlast van het verkeer heeft gevolgen voor de leefbaarheid.

Samenwerkingsverband Trace1+ vraag aan provincie Gelderland en gemeente Brummen, Apeldoorn en Rheden – de overheden die samen dit plan hebben ondertekend om Ellecom op te nemen in zowel project EerbeekLoenen2030 en de Koersnota Wegennet Eerbeek-Loenen.

Trace1+ is een collectief van bewoners van de Dierenseweg Eerbeek, DiNO, wijkplatform Dieren Noordoost, Belangenvereniging Spankeren, Ellecoms Belang en Buurtteam N348/Ellecomsedijk dat sinds januari 2022 gezamenlijk optreedt inzake de directe gevolgen van de verkeersintensiteiten over de Dierenseweg (Eerbeek), de Kanaalweg en de N348/Ellecomsedijk. En is sindsdien als zodanig gesprekspartner van gemeente Rheden en provincie Gelderland van de projecten waarvoor de Ellecomsedijk essentieel is, zonder dat er bij de projecten maatregelen voor de leefbaarheid van onze inwoners getroffen worden.

  • Lees hier ons communicatiebericht over de problematiek
  • Bekijk hier de Infographic Trace1+ Leefbaarheid – Verkeersveiligheid
  • Lees hier vragen van D66 – Ties Kuijpers over het raadsvoorstel dat geen maatregelen voor Ellecom bevat en over de gevolgen elders van de maatregelen aan de Doesburgsedijk.
  • Actuele data
    29 november 2022: raadsvergadering verkeersmaatregelen voor bewoners Doesburgsedijk, ten nadele van bewoners langs Ellecomsedijk.
  • 6 december 2022: voorbereidende raadsvergadering over de Koersnota (waarin Ellecom) niet is opgenomen. Ellecoms Belang gaat ‘inspreken’ in de raadsvergadering, om ons pleidooi voor Ellecom kenbaar te maken.

Wat moet er gebeuren
We vertrouwen erop dat de gemeenteraad kritisch is op het collegevoorstel om Ellecom buiten de project te plaatsen. Zonder maatregelen zorgt de verkeersoverlast voor aantasting van de leefbaarheid (geluid, fijnstof, stikstof) in het oostelijk deel van Ellecom.

Ellecomsedijk buiten het project, dus geen knelpuntonderzoek (leefbaarheid)

We pleiten ervoor dat alle dorpen en wijken langs de zuidelijke route in het project EerbeekLoenen2030 opgenomen worden en ook in de Koersnota Wegen Eerbeek – Loenen.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial