Dorpsschouw

De dorpsschouw november 2018 is één van de eerste concrete acties van het nieuwe bestuur van Ellecoms Belang en past goed in onze doelstelling om te coördineren, te verbinden en te initiëren. De schouw was een rondgang door het dorp, waarbij alle bewoners aandacht konden vragen voor zaken die in hun woonomgeving verbetering verdienen.

Dit verslag is een schematische weergave inclusief foto’s, van de zaken die genoemd zijn. We hebben elk onderdeel gekoppeld aan een partij die verantwoordelijk is voor de opvolging.

Die partijen zijn: gemeente Rheden (GEM), Ellecoms Belang (EB), werkgroep Communicatie (COM), werkgroep Verkeer & Veiligheid (V&V), werkgroep Groen (GR), werkgroep Sociaal en Cultureel (S&C), werkgroep Ellecom Energie Neutraal (EEN).
Lees hier het hele rapport. Heeft u vragen, we horen het graag.

Tussentijdse evaluatie
Op dit moment worden de verzamelde verbeterpunten uitgewerkt. We voeren hiervoor gesprekken met Freddy van Lee die de afdelingen van de gemeente Rheden hierbij inschakelt en met landgoed Twickel.
Een aantal punten van de dorpsschouw zijn al afgehandeld:

  • Er is een plan waarbij de prullenbakken met dispenser beter over het dorp verdeeld worden
  • Straatverlichting op woonerven wordt vervangen zodra de huidige verlichting is afgeschreven, kapotte lampenkappen worden direct vervangen.
  • Het zicht in diverse bochten is verbeterd, hiervoor zijn heggen gesnoeid.
  • WhatsApp-buurtborden worden alleen nog geplaatst bij de toegangswegen van het dorp. Er zijn WhatsApp-stickers bij het bestuur verkrijgbaar.
  • Het bokashi-depot komt niet meer terug op het terrein naast de Hofstetterlaan. Deze manier van composteren is wel een succes. Volgend jaar worden op verschillende locaties buiten Ellecom meerdere depots geplaatst.
  • Er zijn nieuwe bomen geplaatst op het Ds. G. Bosplantsoen.
  • Een voetpad aanleggen tussen de bomen aan de overzijde van de Zutphensestraatweg in het verlengde van de Hofstetterlaan is niet mogelijk. De boomwortels zijn hiervoor te kwetsbaar.

November 2019 – Update van de dorpsschouw
Lees hier (pdf download) hoe we een jaar na de dorpsschouw van november 2018 de meeste aandachtspunten hebben opgelost. Mooie samenwerking van dorpsbewoners, Ellecoms Belang, de werkgroepen Groen en Verkeer en de Gemeente Rheden.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial